Als je zonnepanelen hebt dan is het belangrijk om te zorgen dat ze altijd goed schoon zijn. Het is belangrijk om de zonnepanelen daarom regelmatig te reinigen. Door de zonnepanelen te reinigen ontstaat er geen goede mogelijkheid om het rendement gemakkelijk te verhogen. Het rendement van de zonnepanelen gaat gemakkelijk omhoog door het regelmatig te reinigen. Vooral vogelpoep kan het rendement erg verlagen. Het zal er namelijk ook met een regenbuitje niet snel van afgaan. Het is daarom slim en belangrijk om de zonnepanelen regelmatig te reinigen.

Een goede reiniging van de zonnepanelen!

Door de zonnepanelen regelmatig te reinigen stijgt het rendement. Hierdoor krijg je dus meer stroom en bespaar je meer goed of levert het meer energie naar het net. Het is daarom zelfs mogelijk om het reinigen uit te laten voeren door een bedrijf. Een bedrijf kan de zonnepanelen nog beter reinigen en je hoeft zelf niet het dak op te gaan. Wel zo fijn! Het is heerlijk om de verschillende mogelijkheden te ontdekken om zo een keuze te maken. Het is natuurlijk ook slim om zo op een regelmatig interval de zonnepanelen te laten reinigen. De zonnepanelen worden dan ieder kwartaal of iedere maand schoongemaakt. Wanneer je het zelf doet dan kun je het natuurlijk snel een keer overslaan wat het rendement niet ten goede komt.

Je hebt zonnepanelen gekocht en dan moet je de zonnepanelen ook wel eens schoonmaken. Ze hebben maar weinig onderhoud nodig, maar meestal is april wel het moment om ze toch even schoon te maken. Vanaf april heb je vaak te maken met de zes zonnigste maanden en deze maanden zorgen voor 75% van de jaarlijkse opbrengst. Daarom kun je maar beter met schone zonnepanelen beginnen en zoveel mogelijk er uit halen. Lees de tips daarom door hoe je je zonnepanelen het beste schoon kunt maken en pas ze toe.

Tips schoonmaken zonnepanelen

Het zonnepanelen schoonmaken gaat niet vanzelf. Het is belangrijk dat je een paar keer per jaar je zonnepanelen gaat inspecteren. Als er sprake is van dikke vogelpoep, dan kun je deze maar beter snel verwijderen en dus je paneel schoonmaken. Als er een klodder op een paneel zit, dan kan dat al zorgen voor een verlies van 2-5% van het rendement. Je kunt ook eventueel met een tuinslag de panelen schoonspuiten wanneer het te risicovol is om zelf op het dak te klimmen.

Wanneer je zonnepanelen dan droog zijn dan kun je de droge resten eerst zonder water verwijderen. Dan kun je de zonnepanelen reinigen wanneer de zonnestraling minimaal lis. Meestal vroeg in de ochtend of in de avond. Het water droogt dan niet te snel en dan blijven er dus ook minder resten achter. Wanneer je dak wel goed bereikbaar is, dan kun je beter warm water gebruiken met een speciaal reinigingsmiddel met een zachte spons. Je kunt dan zelf op het dak gaan en alles even goed schoonmaken. Neem de tijd om het schoon te maken, daardoor kun je namelijk profiteren van een hoger rendement van je zonnepanelen.