Het huren van zonnepanelen kan ook nadelen hebben. De kans is namelijk groot dat je er minder mee gaat verdienen dan wanneer je ze zelf gaat kopen. Je zit ook vast aan het contract en je hebt geen tot weinig zeggenschap over de zonnepanelen. Het is wel het overwegen waard, want het huren van de zonnepanelen geeft je ook erg veel voordelen. Let er daarom goed op wat het met je woning gaat doen, wat de kosten zijn en wat jij er aan kunt verdienen. De voordelen kunnen beter zijn dan de nadelen, waardoor jij de nadelen voor lief neemt. Informeer in ieder geval altijd naar de prijzen en de opbrengst. Hierdoor ben je goed voorbereid en kun je zelf de keuze maken of dat zonnepanelen huren voor jou een zinvolle keuze is en of je hierin wilt investeren. Lees er veel over en vraag naar ervaringen van anderen, zodat jij je keuze kunt maken.

Wanneer je in een appartementencomplex woont wat een deel uitmaakt van een VVE, dan zijn er opties voor zonnepanelen voor de VVE. Er zijn dan een paar opties en die worden nu nader besproken. Om te beginnen kan er gekozen worden voor de zonnepanelen VVE voor je eigen stroom. Je wil natuurlijk het liefst dat je de opgewekte stroom met je eigen verbruik kunt verrekenen. Dit zal namelijk het meeste opbrengen. Maar dat gaat niet zomaar. De VVE moet eerst beslissen of het dak gebruikt mag worden voor zonnepanelen van bewoners. Daarbij schaffen de bewoners de zonnepanelen zelf aan. Dan moeten de zonnepanelen rechtstreeks aan worden gesloten op de meterkast van een bewoner. Of dat allemaal mag, kan de VVE zelf beslissen en daar ben je dus van afhankelijk. Een andere optie is zonnepanelen voor de stroom van de VVE. Dit kan omdat de VVE zelf ook stroom verbruikt. Je kunt denken aan de verlichting en de lift. De stroom kan goed op worden gewekt door zonnepanelen op het dak van de VVE. Of deze keuze gemaakt wordt, hangt ook af van de VVE.

Optie zonnepanelen voor VVE

Er is nog een derde optie daar heeft de overheid ook invloed op. Er is namelijk een speciale regeling voor de VVE. Vanaf nu kunnen VVE’s zonnepanelen aanschaffen en daarbij komt de opgewekte energie ten goede aan de bewoners. Je zou dan kunnen spreken over een teruggave van energiebelasting. Voor welke keuze er een beslissing wordt gemaakt, hangt van de VVE af. Er kan altijd een aanvraag in worden gediend, zeker het proberen waard. De zonnepanelen kunnen veel voordelen bezorgen dus als je hier onderdeel van uit maakt met wonen, probeer het dan ook!