Je gaat nooit zomaar ineens zonnepanelen kopen. Je gaat altijd bekijken welke merken er zijn, welke kleuren er zijn, hoeveel panelen je nodig hebt, wat de totale kosten zijn, of je kunt salderen, wat de subsidies van dit moment zijn en wat de tijd is om de zonnepanelen terug te verdienen. Als je dat allemaal duidelijk hebt, dan kun je bekijken wat voor jou de voordelen zijn. Het zal goed zijn om alles op een rijtje te zetten, want daardoor heb je inzicht in wat het je nu gaat kosten en wanneer je het terug hebt verdiend. Je kunt wanneer je nu niet in een keer het bedrag kunt betalen, een groene lening afsluiten. Daardoor kies je snel voor de voordelen van de zonnepanelen.

Een garantie op het rendement

Het is goed om te weten dat de meeste zonnepanelen een gegarandeerde opbrengst geven na 20 of 25 jaar. Het is dan vaak nog minimaal 80 tot 85 procent van het oorspronkelijke rendement. Hierdoor weet je dus gegarandeerd wat de besparing zal zijn in de toekomst. Laat een installateur je hier meer over vertellen.

Subsidie voor zonnepanelen

Om de kosten te dekken was er vroeger subsidie. Dit is afgeschaft, maar de kosten zijn ook een stuk lager geworden, dus het hoeft je niet af te schrikken. Zelfs zonder subsidie is het investeren in zonnepanelen een goed idee. Ze gaan tussen de 25 en de 30 jaar mee en op jaarbasis bespaar je tussen de €500 euro en €1.200 euro. Binnen deze tijd kun je tot wel drie keer je investering terugverdienen.

Voordelen zonnepanelen bekijken

Je kunt als je voor de zonnepanelen kiest eens bekijken wat alle voordelen zijn. Je gaat een keer een bedrag betalen als investering. Dit bedrag ga je in een periode van een paar jaar terug verdienen en ook dan blijf je nog genieten van alle voordelen en kun je veel geld besparen op je energieverbruik. Een groot voordeel dus, het kan ook zijn dat je energie terug kan leveren aan je energieleverancier, salderen heet dat.

Ook dat kan dan weer extra geld opleveren en dat is voor jou dus weer een extra voordeel. Een ander voordeel van de zonnepanelen, is dat je aan het milieu denkt. Je kunt nu namelijk zelf energie opwekken en gebruiken. Hierdoor zal je ieder jaar weer genieten van de voordelen en dit begint al vanaf het moment dat de zonnepanelen worden geplaatst. De zon schijnt volop dus veel rendement voor je, ieder jaar weer.