Een andere term welk goed past bij de term terugleveren is de term salderen. Hierbij wordt het saldo berekend van de energie welke aan het energiebedrijf is geleverd en welke energie er is afgenomen. Het is mogelijk om over het saldo af te rekenen om zo te ontdekken of je geld terugkrijgt van het energiebedrijf of juist geld moet bijbetalen.

Wat is dat precies?

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het aanschaffen van zonnepanelen om zichzelf van hun eigen energie te voorzien. Dit is immers niet een stuk beter voor het milieu dan het gebruik van fossiele brandstoffen, maar het zorgt er bovendien voor dat je energierekening een flink stuk naar beneden gebracht kan worden of zelfs helemaal kan verdwijnen. Toch zijn er nog opvallend veel mensen die, ondanks deze overduidelijke en niet tegen te spreken voordelen, zich nog niet wagen aan het laten installeren van zonnepanelen. Dit heeft er deels mee te maken dat al het geregel erom heen nogal wat ingewikkeld kan zijn. Zo zal je bijvoorbeeld moeten begrijpen wat salderen in zijn werk gaat, terwijl je nu misschien nog niet eens weet wat het überhaupt inhoudt.

Voorbereiden salderen

Wanneer je zonnepanelen kiest vanwege het salderen, is het goed om je daar op voor te bereiden. Ga informeren bij je energieleverancier, bekijk wat je hierdoor kunt besparen. Hierdoor krijg je namelijk nog een duidelijker beeld van de voordelen die de zonnepanelen je op gaan leveren. Het is voor erg veel mensen goed om die keuze te maken, ook vanwege de subsidies die er vaak gelden in een provincie of je eigen gemeente. Ontdek nu wat jouw voordelen zijn, het salderen kan namelijk erg veel geld besparen, ook weer op de zonnepanelen. Het is daarom goed dat je dit nu voor jezelf allemaal gaat berekenen.

Nummer een: de BTW terugvragen

Een van de mogelijkheden om geld te besparen bij het aankopen van zonnepanelen is om de BTW terug te vorderen bij de Belastingdienst. Dankzij een uitspraak van het Europese Hof is het mogelijk om dit te doen. De Belastingdienst moet je als ondernemer zien, omdat je energie levert aan het net. Hierdoor is het mogelijk om de 21% BTW terug te vorderen. Het is al snel een bedrag van duizend euro of meer.

Nummer twee: een groene lening

Het is nog steeds mogelijk om een groene lening te krijgen van de overheid. De rente is tot twee procent lager als de normale rente en hierdoor is het mogelijk om geld te besparen. Dit wordt ook wel een groene lening genoemd en mag het geld uitsluitend voor het kopen van duurzame producten voor het huis gebruikt worden.